Документарна серија „Југославија у рату 1941-1945“ (РТС, 1991-1992)

Југославија у рату 1941-1945  је документарни серијал РТС-а снимљен у периоду 1991-1992, који се бавио ратним и политичким дешавањима на простору Југославије током Другог светског рата. Документарни серијал обухвата 26 епизода подељених у четири циклуса и једну специјалну епизоду.

То је један од најсвеобухватнијих и најдетаљнијих документарних серијала о рату на простору Југославије, као и један од највећих документарних подухвата РТС-а. У њему је учествовао већи број историчара из земље и иностранства, као и директних учесника догађаја, како са победничке тако и са губитничке стране.

Редитељ: Милан Кундаковић
Уредник: Божидар Николић

Информације о серијалу: Википедија
Приредио: Настава историје

Advertisements
  1. #1 од стране Томица Кораћ 15/12/2012 - 21:47

    Ово је одлична документарна серија Божидара Николића. Може ли ико да ми помогне да пронађем још један његов рад, документарну серију која је ишла, хм, између 1998. и 2000. године, ако се добро сећам, а у наслову је имала „Балкан – …“ На жалост, заборавио сам тачан назив, али је емисија била бриљантна. Радило се о једночасовним емисијама које су емитоване недељом од 21:00 након „Срећних људи“. Има ли иког ко зна још нешто о овој серији?

  2. #2 од стране miha 22/06/2013 - 13:02

    Nije zabadava odavno rečeno kako jeIstorija učiteljica života. Iako nisam istoričar ( ja sam lekar anesteziolog ), volim je proučavati, jer uvek makar na parče dobijem deo istine. Hvala autorima, hvala ljdima koji su je stvorili i konačno puno i danas prećutanih priča makar delimično obelodanili.
    Čekajući još ovakvih priča, Vaš zahvalni Dragan

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s