Одлажу се све ваннаставне активности

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, на основу одлуке Владе Републике Србије о проглашењу ванредне ситуације на територији Републике Србије, због опасности од поплава, налаже да се из безбедносних разлога одложе све активности које су планиране у предшколским установама, основним и средњим школама, а тичу се такмичења и смотри ученика, наставе у природи, излета, посета и екскурзија, као и свих другихваннаставних облика васпитно-образовног рада који предвиђају окупљање деце и ученика.

Одлуку о прекиду редовне наставе доноси јединица локалне самоуправе. У подручјима земље која нису угрожена, редовна настава може да се одвија несметано.

Ово упозорење доноси се у најбољем интересу деце, ученика и запослених у школским установама, као и њихових родитеља. Оно ће важити док Влада Републике Србије не донесе одлуку о престанку ванредне ситуације, о чему ће установе бити благовремено обавештене.

Министарство апелује на све високошколске установе да прилагоде организацију рада новонасталој ситуацији.

Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја
Приредио: Настава историје

  1. #1 од стране Dragan 19/05/2014 - 11:50

    Nadamo se da ce odloziti takmicenje. Kod nas se ne ide u skole, u selima nema struje. Steta je ne odrzati takmicenje, ali sticajem okolnosti to bi bilo najbolje i najpravednije.

  2. #2 од стране Gimnazija 19/05/2014 - 11:52

    Mislim da je u ovom trenutku najbolje da otkažemo takmičenje. Opasnost još nije prošla u nekim mestima. Oni koji žive na severu zemlje ne shvataju težinu ove situacije. Ljudi u slivu Save i dalje strepe. Mogu da prodju kao Obrenovac. Zato ovom prilikom apelujem da sve nas da se udružimo i organizujemo akcije, pomognemo svima njima. Njihov život sada zavisi od naše pomoći! Zato bolje da ne sedimo u kući u učimo 300strana istorije jer to nikom neće pomoći. Koliko takmičara nema krov nad glavom a o knjizi za istoriju da ne pričam. Budimo ljudi!!!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s